miercuri, 29 iunie 2011

Vacanta este o pauză de scoală, dar nu o pauză de la educatie

Vine vacanţa! Motiv de bucurie pentru copii. Pentru părinţi ar putea veni şi cu un strop de preocupare suplimentară. Copilul ar putea sa petreacă prea mult singur, sau doar în compania adultilor. Grupurile de prieteni şi de joacă spontană din jurul casei, din jurul blocului, vacanţele în curtea bunicilor, par să fie...istorie.
Din plictiseală şi lipsă de ocupatie, copilul ajunge să petreacă prea mult timp în casă, unde calculatorul şi televiziorul sunt punctul principal de atracţie. Un copil plictisit devine irascibil, nervos, sau trist, apatic, ori inventiv în mod periculos. Oricum, o provocare sau motiv de îngrijorare pentru părinţi.
Orice părinte vrea să îşi ştie copilul în siguranţă.  În acelaşi timp, vrea, să se asigure că nevoia de joacă, mişcare, de relaţionare şi de experimentare a copilului este împlinită într-un mod constructiv.
Fie că e vorba de locuri de joacă, fie că e vorba de cluburi şi ateliere tematice sau de excursii şi tabere educaţionale, orice activitate asigură continuitate în educaţia copilului. Sunt activităti care completează şi îmbogăţesc timpul petrecut acasă, în familie, şi oferă variate optiuni de dezvoltare a abilităţilor copilului, potrivite cu vârsta si nevoile lui de dezvoltare.
Pentru că vacanţa e o pauză de şcoală, nu de educaţie, tot mai mulţi părinţi sunt interesaţi să descopere ofertele de activităţi pentru copii din oraşul în care locuiesc, din ţară sau din afara graniţelor ţării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu