joi, 30 mai 2013

Tabăra - un pas important spre independență

Decizia de a trimite copilul în prima lui excursie sau tabără nu e una ușoară. 

Cu certitudine, fiecare părinte se confruntă cu îngrijorări, se gândește că poate  copilul lor nu se va descurca, că va trece prin momente dificile iar că el nu va putea fi acolo să prevină, să ajute, să încurajeze, să aline, să se asigure că mănâncă și doarme suficient și la timp...

Bineînțeles, după încrederea în capacitatea copilului de a se descurca și convingerea că o tabără este o adevărată școală de viață, încrederea în organizatori cântărește greu în luarea deciziei.

Excursiile și taberele organizate de SALT sunt abia la început. Pentru mulți dintre copii, primele noastre excursii, organizate în 2012,  au fost și primul prilej din viața lor de de a călători și petrece un timp fără părinți. Implicit, au fost și prima ocazie pentru părinții lor de a depăși îngrijorările firești și de a face un pas important pentru încurajarea independenței copilului. 
Dar, împreună, ne-am bucurat de experiențe valoroase de cunoaștere a unor locuri, de apropiere de natură, de formare a unor deprinderi de viață și comportament.

Putem spune, nu-i așa, că o tabără este o provocare la o experiență de dezvoltare personală din care și părinții și copiii au de câștigat.

vizitează și pagina Excursii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu