miercuri, 4 aprilie 2012

Atelier de comunicare pentru adolescenți - lista este deschisă

Continuăm să facem înscrieri la Atelierul de comunicare pentru adolescenți, pentru ambele grupe de vârstă (12-14 ani, respectiv 14 – 16 ani).
Vom comunica data începerii la momentul completării grupului.
Multumim celor care s-au înscris, părinților care au ales să ofere o experiență suplimentară de dezvoltare a abilităților de comunicare pentru copiii lor adolescenți.
Închiși în sine sau răzvrătiți, cu o dispoziție oscilantă, cu preocupări și atitudini noi, adolescenții devin mai greu de înțeles, iar punțile de comunicare cu ei par să devină nesigure.
O modalitate de a susține procesul maturizării adolescenților, aflați într-o perioadă de oscilație emoțională între rolul de copil și cel de adult, este participarea la activități de grup centrate pe dezvoltarea abilității de comunicare asertivă.
Comunicarea asertivă este inclusă în lista competențelor sociale. Competențele sociale sunt cele care conduc la un stil de viață sănătos și la succes în relațiile cu sine, cu ceilalți și cu mediul social. Asertivitatea este o formă de încredere în sine și în ceilalți.
Indiferent că părinții își încurajează copiii adolescenți să participe la un astfel de grup, ori adolescenții sunt cei care își exprimă dorința de a participa, acest tip de activitate are beneficii semnificative:
  • răspunde tendinței accentuate spre introspecție a adolescentului, dar și nevoii de împărtășire a gândurilor, sentimentelor, nevoilor și aspirațiilor;
  • facilitează procese de autocunoaștere;
  • conduce la descoperirea a propriului stil de comunicare, la o mai bună înțelegere a consecințelor acestuia asupra asupra propriei vieți emoționale și a relațiilor cu ceilalți;
  • contribuie la dezvoltarea capacității de a lua decizii și de asumare a responsabilității;
  • crește încrederea în sine, condiție esențială pentru încrederea în capacitatea a de a reuși;
  •  formează perspective noi asupra comunicării, ca abilitate care se dezvoltă prin exercițiu;
  • dezvoltă capacitatea de a se implica cu plăcere în diferite activități care presupun interacțiunea cu cei de aceeași vârstă dar și cu adulții;
  • oferă adolescenţilor un loc în care să se simtă liberi să pună întrebări şi să caute răspunsuri.
 Pentru alte detalii privind conținutul atelierului vedeți pagina Ateliere adolescenti



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu