sâmbătă, 7 aprilie 2012

”Crinul vorbelor dulci” - Gimnastica minții - 8-11 ani -

Iartă-mă, salut, dragul meu, te rog, mulțumesc, cu plăcere, succes, bravo, ai reusit, felicitări, sarutmâna, te pup, te iubesc, esti drăguț/ă, te pricepi, esti un prieten bun, - câteva dintre cuvintele frumoase, vorbele dulci pe care copiii s-au întrecut să le descopere, să le nuanțeze, să le descopere valoarea.

Cel mai mult îmi place să aud ”Bravo!” , simt că ceilalți apreciază reușita mea.
Când mi se urează ”Succes!”, am mai mult curaj încerc ceva nou.

Am pornit tot acest joc de la o discuție ce a urmat descoperirii unui proverb, prin adăugarea vocalelor potrivite în înșiruirea aparent fără sens a consoanelorVRBDLCMLTDC (dacă vi se pare incitant sau amuzant să intrați în acest joc, aștept solutiile în căsuța de comentarii   ).
Și pentru ca aceste cuvinte frumoase să nu se piardă, le-am inscripționat într-un ”Crin al vorbelor dulci”, cu aspect și parfum unic, confecționat de copii.
Pornim de la ceea ce ne place, avem nevoie să primim, reflectăm la ceea ce oferim. O sămânță plantată pentru valorizarea comunicării pozitive, a empatiei, un prilej de a explora și de a exprima propriile nevoi afective.


Asa de repede a trecut o oră și jumătate? Iar continuarea a dat sens mirării și consistență celor petrecute: A fost un timp în care am făcut mai multe lucruri utile pentru mintea mea decat de obicei.


Pentru părinți, recomand și următoarea rețetă:
Am nevoie de 4 îmbrățișări pe zi ca să supraviețuiesc, 8 îmbrățișări pe zi ca să mă mențin și de 12 îmbrățișări ca să cresc (Virginia Satir – psihoterapeut, terapia familiei)
Administrați zilnic, în doza maximă, la orice vârstă, în cele mai variate forme, în situații și cu persoane diferite, pe care le poate căpăta o îmbrățișare – atingere, laudă, compliment, dar, multumire, privire caldă, zâmbet!


Alis G -psiholog
Multumesc copiilor, pentru că mă provoacă să folosesc, să descopăr,  să gândesc, să combin, să creez  jocuri și activități pentru minte, trup și suflet.
 

Un comentariu:

  1. Sunt aici pentru a mărturisi ce a făcut această mișcare de vrajă mare pentru mine. Niciodată nu cred în vraja, până când am fost tentat să încerc. Eu și soțul meu am avut multe probleme de a trăi împreună, nu mă va face întotdeauna fericit pentru că sa îndrăgostit de o altă doamnă aflată în afara căsătoriei, am încercat tot ce mi-am făcut pentru a mă asigura că soțul meu lasă această femeie, dar cu cât vorbesc mai mult cu el cu atât mai mult mă face trist, așa că căsnicia mea a căzut în divorț pentru că nu mă acordă nici o atenție. De aceea, cu toată această durere și neliniște, am decis să contactez această vrăjitoare pentru a vedea dacă lucrurile se pot pregăti din nou între mine și soțul meu. această vrajă DR PEACE mi-a spus că soțul meu este într-adevăr într-o mizerie mare, că a fost o magie fermecătoare, așa că mi-a spus că va face totul ca de obicei din nou. el a continuat și a aruncat vraja pentru mine, după trei zile a aruncat vraja pe soțul meu a schimbat complet el mi-a cerut scuze pentru mine și a spus cum ma tratat că nu știe ce face el, eu și soțul meu este din nou toghter Îi mulțumesc cu adevărat DR PEACE pentru a-mi aduce soțul înapoi la mine Vreau ca toată lumea să-l contacteze pentru cei care au probleme în legătură cu problemele legate de căsătorie și de relații, el o va rezolva pentru tine. Adresa de e-mail este aici: doctorpeacetemple@gmail.com
    și lui WhatsApp: +2348059073851
    Viber: +2348059073851


    1) Dacă doriți ex-spate.
    (2) dragoste jocuri
    (3) Vrei să fii promovat în birou.
    (4) Vrei ca femeile / bărbații să alerge după tine.
    (5) Dacă vreți un copil.
    (6) Vrei să fii bogat sau să câștigi o loterie.
    (7) Vrei să-ți legi soțul / soția ca să fie a ta pentru totdeauna.
    (8) Dacă aveți nevoie de sprijin financiar.
    (9) Dacă nu vă puteți întâlni cu partenerul.
    (10) dacă doriți să vă opriți divorțul.
    (11) dacă vrei să te separi de soțul tău.
    (12) dacă doriți anchetele dvs.
    (13) Sarcina vrăji să se gândească la copil
    (14) Garanție Ați câștigat cazuri juridice perturbatoare și divorțuri indiferent de scenă
    (15) Anulați-vă căsătoria sau relația nu se despart.
    din nou adresa de e-mail este doctorpeacetemple@gmail.com. contactați-l imediat
    WhatsApp: +2348059073851
    Viber: +2348059073851

    Orice doriți, îl veți primi de la doctorul PEACE. Contactați-l, explicați-i problema și rezolvați-l.

    RăspundețiȘtergere